Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΓΓΕΛΙΕΣ Εξωτερικό Θέσεις Εταιρειών

Η αναζήτηση θέσεων εργασίας στο εξωτερικό θα εμφανίσει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, εφόσον γίνεται στοχευμένα, αλλιώς αποδεικνύεται χαοτική και ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία. Πριν ξεκινήσετε επιλέξτε τον τομέα στον οποίο επιθυμείτε να εργαστείτε ή τη χώρα όπου θέλετε να εγκατασταθείτε. Προτιμήστε μέρη με τα οποία είστε εξοικειωμένοι ή έχετε φίλους και συγγενείς. Είναι πολύ σημαντικό να προσαρμοστείτε στον τρόπο ζωής της τοπικής κοινωνίας και να έχετε στήριξη κατά τον πρώτο καιρό, ζώντας σε μια ξένη χώρα.

  • Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι η πρόσληψή σας και η μετάβασή σας σε μια ξένη χώρα προϋποθέτει τα εξής:
  • Πτυχίο γλωσσομάθειας που επιβεβαιώνει την άριστη χρήση της τοπικής γλώσσας. Πρόκειται για το βασικό επικοινωνιακό εργαλείο σας, χωρίς το οποίο, και αν ακόμα προσληφθείτε, δύσκολα θα εξελιχθείτε επαγγελματικά ή θα κοινωνικοποιηθείτε.
  • Πτυχία / τίτλους σπουδών / πιστοποιήσεις προσόντων αναγνωρισμένα από το κράτος μετεγκατάστασης. Ίσως να χρειαστείτε μια επικυρωμένη μετάφραση ή, για κράτη-μέλη της ΕΕ, τα συνοδευτικά έγγραφα από το Europass (http://europass.eoppep.gr/index.php/el/).
  • Ειδική Βίζα (εκτός ΕΕ χώρες) που να επιτρέπει στον κάτοχό της τη μόνιμη εγκατάσταση. Πρόχειρες λύσεις, όπως τουριστική ή φοιτητική βίζα, μπορεί να οδηγήσουν παλιννόστηση στην μετά τη λήξη της.Διευθέτηση του θέματος της διαμονής σας, τόσο της προσωρινής όσο και της μόνιμης.

 

 

 

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ

Newsletter

Μείνετε πάντα ενήμεροι στις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(επικοινωνία σχετικά με διαφήμιση)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΓΓΕΛΙΕΣ Εξωτερικό Θέσεις Εταιρειών