Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Σπουδές μετά το Λύκειο Σχολές Ειδικής Εισαγωγής Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27 & Θράκης
Ταχ. Κώδικας: 56430
Πόλη: Θεσσαλονίκη
Χώρα: Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2310589104
Ιστοσελίδα: Website
Περιγραφή:

Οι σπουδές στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε. διαρκούν 3 χρόνια και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Δεν καταβάλλονται δίδακτρα. Ενδεικτικά μαθήματα που διδάσκονται είναι τα εξής: Υποκριτική, Αγωγή του Προφορικού Λόγου (ορθοφωνία), Κινησιολογία, Χορός, Μουσική, Θεατρικό Τραγούδι, Ιστορία και Πρακτική Κινηματογράφου, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Δραματολογία, Μακιγιάζ, Ξιφασκία. 

Η εισαγωγή των σπουδαστών γίνεται σε δύο στάδια. Κατά τις προκριματικές εξετάσεις οι υποψήφιοι καλούνται να παρουσιάσουν δύο μονολόγους και ένα ποίημα της αρεσκείας τους. Οι επιτυχόντες περνούν στις εισαγωγικές εξετάσεις, για τις οποίες παρέχεται προετοιμασία από την ίδια τη Σχολή. Η τελευταία ανακοινώνει τα θέματα στα οποία θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι και σχετίζονται με την υποκριτική, τον αυτοσχεδιασμό, το τραγούδι και τη θεωρία του θεάτρου.

Οι προκριματικές εξετάσεις διενεργούνται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, οι εισαγωγικές μεταξύ 15 και 20 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου.

Τοποθεσία:
λέξεις-κλειδιά: θέατρο

Newsletter

Μείνετε πάντα ενήμεροι στις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(επικοινωνία σχετικά με διαφήμιση)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Σπουδές μετά το Λύκειο Σχολές Ειδικής Εισαγωγής Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος