Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Σπουδές μετά το Λύκειο Σχολές Ειδικής Εισαγωγής Διπλωματική Ακαδημία

Διπλωματική Ακαδημία

Διεύθυνση: Ζαλοκώστα 10
Ταχ. Κώδικας: 10671
Πόλη: Αθήνα
Χώρα: Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2103682933
Περιγραφή:

Η προκήρυξη για τη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου εξωτερικών απευθύνεται σε αποφοίτους πανεπιστημίου, ασχέτως γνωστικού αντικειμένου, οι οποίοι έχουν άριστη γνώση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας. Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν σε διαγωνισμό που διεξάγεται κάθε χρόνο, ενώ η εξεταστέα ύλη ορίζεται από το αρμόδιο Υπουργείο. Τα στάδια του διαγωνισμού είναι τα εξής:

  • Γραπτή εξέταση στα ακόλουθα μαθήματα: Ελληνική γλώσσα, Γαλλική γλώσσα, Αγγλική γλώσσα, Ελληνική και παγκόσμια διπλωματική ιστορία (1845 - σήμερα), Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Πολιτική Οικονομία, Δημόσια Οικονομία και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Στοιχεία Διεθνών Σχέσεων, Ιστορική, θεσμική και πολιτική διάσταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, Στοιχεία αρχαίου ελληνικού, κλασικού, βυζαντινού και νεοελληνικού πολιτισμού, Παγκόσμια γεωγραφία, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, Ναυτικό Δίκαιο, Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
  • Προφορική Δοκιμασία – Συνέντευξη
  • Προαιρετικά μαθήματα (οι γλώσσες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - πλην αγγλικής και γαλλικής - καθώς και η αραβική, κινεζική, ιαπωνική, ρωσική, αλβανική, σερβοκροατική και τουρκική).
Τοποθεσία:

Newsletter

Μείνετε πάντα ενήμεροι στις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(επικοινωνία σχετικά με διαφήμιση)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Σπουδές μετά το Λύκειο Σχολές Ειδικής Εισαγωγής Διπλωματική Ακαδημία