Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΚΑΡΙΕΡΑ Βιογραφικό Σημασία

Σημασία βιογραφικού

Το βιογραφικό σημείωμα ή αλλιώς CV (Curriculum Vitae) είναι η οργανωμένη παρουσίαση όλων των γνώσεων, δεξιοτήτων και δραστηριοτήτων ενός ανθρώπου, μαζί με την εργασιακή πείρα του. Συντάσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σύντομο και περιεκτικό, κεντρίζοντας –αμέσως- το ενδιαφέρον του αποδέκτη του, ο οποίος δεν θα έχει πάντοτε άπλετο χρόνο για την εξέταση των βιογραφικών που του αποστέλλονται. Επομένως, ένα προσεγμένο CV φέρνει τον υποψήφιο πιο κοντά στο στάδιο της συνέντευξης και, κατ’ επέκταση, πιο κοντά στη θέση που επιθυμεί, βοηθώντας τον να υπερνικήσει τον ανταγωνισμό.

Το βιογραφικό πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο και μεταφρασμένο στις ξένες γλώσσες που γνωρίζει ο κάτοχός του. Με τον τρόπο αυτόν, ο τελευταίος είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο για την αναζήτηση εργασίας, αλλά και για μια αίτηση συμμετοχής σε ένα σεμινάριο, σε ένα μεταπτυχιακό ή σε μια διαδικασία προαγωγής. Ας μην αγνοηθεί, επιπλέον, το γεγονός ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται εταιρείες και εκπαιδευτικοί φορείς διεθνούς εμβέλειας, των οποίων τα υψηλόβαθμα στελέχη δεν είναι ελληνόφωνα, οπότε ζητείται η υποβολή του Curriculum Vitae σε κάποια γλώσσα εκτός της Ελληνικής.

Για τη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματός σας, εκτός από τις παρακάτω οδηγίες, μπορείτε να προσαρμόσετε το πρότυπο που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα μας.

Μην ξεχνάτε, όμως, ότι το CV πρέπει οπωσδήποτε να αντιστοιχεί στην κάθε αγγελία που απαντάτε, προβάλλοντας κατά προτεραιότητα τα προσόντα που ζητούνται σε αυτήν. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα κείμενο που προσαρμόζεται ανά περίπτωση.

 

Έχει διαβαστεί 3206 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιούνιος 2015 14:59
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Σύνταξη βιογραφικού »

Newsletter

Μείνετε πάντα ενήμεροι στις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(επικοινωνία σχετικά με διαφήμιση)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΚΑΡΙΕΡΑ Βιογραφικό Σημασία