Πώς αναζητώ θέσεις εργασίας

Το JobiGator.gr συγκεντρώνει αγγελίες από όλα τα μεγάλα job site της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα είδη των θέσεων εργασίας που περιέχονται είναι τα ακόλουθα:

  1. Αγγελίες ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα→
  2. Αγγελίες ιδιωτικού τομέα στο Εξωτερικό
  3. Προκηρύξεις Δημοσίου (Ελλάδα)
  4. Προκηρύξεις Διεθνών Οργανισμών
  5. Υποτροφίες σε Ελληνικά ΑΕΙ -ΤΕΙ→
  6. Υποτροφίες στο Εξωτερικό→
  7. Πρακτική Άσκηση / Internship / Traineeship (κυρίως στο Εξωτερικό)→

Με ένα τέτοιο εύρος πηγών είναι σε θέση να παρέχει πολλαπλούς και αποτελεσματικούς τρόπους αναζήτησης θέσεων εργασίας. Για τον λόγο αυτό, ο επισκέπτης θα ωφεληθεί περισσότερο αν οργανώσει την αναζήτησή του σύμφωνα με τις δυνατότητες που του παρέχει η ιστοσελίδα. 

1. Αναλυτική Αναζήτηση

Πρόκειται για έναν μηχανισμό αναζήτησης λέξεων – κλειδιών στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Μπορείτε να ορίσετε εσείς αν τα αποτελέσματα θα προέρχονται από τα Άρθρα, τα Σχόλια ή τις Αγγελίες, επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο. Η αναζήτηση γίνεται τόσο στις αγγελίες που αφορούν την Ελλάδα όσο και στις διεθνείς.

αναλυτική αναζήτηση 

Προτείνεται η εισαγωγή όχι γενικών αλλά συγκεκριμένων λέξεων κλειδιών: π.χ. «μηχανολόγος» (αντί του γενικού όρου «μηχανικός» που μπορεί να σας εμφανίσει άσχετα αποτελέσματα όπως «μηχανικός υπολογιστών»). Αν σας ενδιαφέρει η εργασία στο εξωτερικό προτιμήστε αγγλικούς (γαλλικούς ή γερμανικούς) όρους.

Η λέξη – κλειδί μπαίνει σε ονομαστική. Το λεκτικό της ειδικότητας βρίσκεται σε πτώση ονομαστική ενικού στις περισσότερες αγγελίες και σπανιότερα σε ονομαστική πληθυντικού, εφόσον ζητούνται πολλά άτομα της ίδιας ειδικότητας, π.χ. «…ζητείται μηχανολόγος από...» ή «…ζητούνται μηχανολόγοι από…». Αν θέλετε, ωστόσο, να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε αποκλείσει ορισμένες αγγελίες εισάγετε μόνο το θέμα της λέξης, χωρίς την κατάληξη και χωρίς τόνο: πχ. «μηχανολογ -» (αντί «μηχανολόγος»), ώστε να σας εμφανίσει αποτελέσματα όπως «συντηρητής μηχανολογικού εξοπλισμού» που πιθανώς σας ενδιαφέρουν.

Βρείτε εναλλακτικές λέξεις – κλειδιά, ώστε να διασφαλίσετε ότι θα παρουσιαστούν όλα τα αποτελέσματα που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να εισάγετε έναν όρο που θα σχετίζεται με τα προσόντα σας, π.χ. «αγγλικά» ή «αγγλικ -».

Ορισμένα λεκτικά ειδικοτήτων είναι φαινομενικά ασαφή ή διατυπωμένα στα αγγλικά, παρότι αφορούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, π.χ. «…project /department manager» ή «coordinator». Για τον λόγο τούτο, η περιήγηση στις σελίδες όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες οι αγγελίες θα σας βοηθήσει να βρείτε επιπλέον αποτελέσματα.

2. Σελίδες Αγγελιών

Από το μενού «Αγγελίες» μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα Ιδιωτικός Τομέας που αναφέρεται στην Ελλάδα ή στην αντίστοιχη σελίδα για το Εξωτερικό. Εκεί θα βρείτε συγκεντρωμένες τις καταχωρήσεις θέσεων εργασίας από όλα τα σημαντικά site ευρέσεως εργασίας.

Οι αγγελίες του εξωτερικού είναι κατανεμημένες ανά χώρα ή γεωγραφική περιοχή, ενώ στην ενότητα Παγκόσμια υπάρχουν θέσεις εργασίας κατηγοριοποιημένες και ανά επαγγελματικό κλάδο.

Στη συνέχεια μπορείτε να εντοπίσετε τις προκηρύξεις του δημόσιου τομέα (Ελλάδα) αλλά και εκείνες που δημοσιοποιούν οι διεθνείς οργανισμοί.

Όλες οι καταχωρήσεις βρίσκονται δημοσιευμένες με χρονική σειρά, από την πιο πρόσφατη προς την παλαιότερη. Η ημερομηνία, όπως και η πηγή τους αναγράφονται στο αριστερό πλαίσιο. Πατώντας το όνομα του παρόχου, εμφανίζετε όλες τις καταχωρήσεις που ανήκουν σε αυτόν.

πληροφορίες αγγελίας

Μπορείτε να πλοηγηθείτε σε σχετικές αγγελίες, πατώντας μια από τις ετικέτες ή βοηθούμενοι από το πεδίο «Περισσότερες Καταχωρήσεις» που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

3. Ευρετήρια

Η ιστοσελίδα περιέχει εκτεταμένα ευρετήρια εταιρειών και φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και διεθνών οργανισμών. Αυτά είναι ουσιαστικά ομαδοποιημένοι κατάλογοι συνδέσμων (links) που οδηγούν στις αντίστοιχες σελίδες αναζήτησης προσωπικού (corporate recruitment page). Με την χρήση αυτών των ευρετηρίων ο επισκέπτης μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή τις θέσεις που προσφέρει ο κάθε οργανισμός ή η κάθε επιχείρηση.

4. Πλαίσια αναζήτησης (search box)

Στο JobiGator.gr θα βρείτε, επίσης, πλαίσια αναζήτησης, δηλαδή φόρμες στις οποίες εισάγετε λέξεις – κλειδιά και εμφανίζουν μέσα στην ιστοσελίδα αγγελίες εργασίας. Αυτές προέρχονται από μεγάλες μηχανές αναζήτησης, όπως το Careerjet, το Jooble, το Indeed ή το Just Hired. Τα πλαίσια αναζήτησης μπορούν να αναζητήσουν καταχωρήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

search box

5. Εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης

Τέλος, προκηρύξεις και αγγελίες αντλούνται από τα κοινωνικά δίκτυα, μέσω των ειδικών εφαρμογών που εμφανίζονται στην δεξιά στήλη της ιστοσελίδας.

6. Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Εκτός των παραπάνω, αν κάποιος επισκέπτης αναζητά καταχωρήσεις βάσει εξειδικευμένων κριτηρίων, τις οποίες δεν δύναται να εντοπίσει στο δημοσιευμένο υλικό της ιστοσελίδας, μπορούμε να διενεργήσουμε για λογαριασμό του μια στοχευμένη αναζήτηση. Η επικοινωνία γίνεται μέσω Skype ή e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ). Τα αποτελέσματά της θα τα κοινοποιήσουμε πρώτα στον ενδιαφερόμενο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έπειτα θα αναρτηθούν στο δημόσιο περιεχόμενο του JobiGator.gr.

Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τις αναζητήσεις σας. Για αυτό παρέχεται κάθε διαθέσιμο μέσο εντοπισμού ευκαιριών εργασίας στο ίδιο site.