Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα iRemember: Η Ελληνική παρέα των social media

iRemember: Η Ελληνική παρέα των social media

28 Μάρτιος 2015 Από ΑΡΘΡΑ Προσθήκη σχολίου
Βαθμολόγησε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο κύριος Αντώνης Βλασσόπουλος, ιδιοκτήτης και Διευθυντής του iRemember, ενός από τα σημαντικότερα ελληνικά social media, μας παρουσιάζει την ταυτότητα και τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από τις περιγραφές του διαφαίνεται το πώς μια ιδέα συνδυάζεται με τη συλλογική μας μνήμη και μετουσιώνεται σε καινοτόμο επιχείρηση που προσελκύει χιλιάδες χρήστες.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η ποικιλία τους είναι τόσο μεγάλη, ώστε καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και ιδεών. Στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε πρόσφατα ένα νέο και φιλόδοξο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το iRemember. Είναι σχεδιασμένο ακολουθώντας τη λογική του λευκώματος. Περιέχει ερωτήσεις, διαγωνισμούς, διαδραστικά παιχνίδια και αρκετές ακόμα εφαρμογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε ενέργεια που κάνει ο χρήστης (π.χ. δημοσιεύσεις, απαντήσεις, προσκλήσεις φίλων) συγκεντρώνει πόντους και τους εξαργυρώνει στο e-shop του site, από όπου παίρνει δώρα. Ο κύριος Αντώνης Βλασσόπουλος, ιδιοκτήτης και Διευθυντής του iRemember μας παρουσιάζει “backstage” την πορεία δημιουργίας και τον τρόπο λειτουργίας του νέου κοινωνικού δικτύου.

«Το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν υπάρχει κρίση σε μια χώρα είναι πραγματικά να βρεις λύσεις μέσω της καινοτομίας».

To iRemember είναι διαφορετικό από το Facebook και δεν προσπαθεί να το ανταγωνιστεί. Στο ελληνικό μέσο τα posts είναι δωρεάν και οι διαδικασίες είναι πιο παρεΐστικες, χωρίς το σκληρά «εμπορικό» κομμάτι των περισσότερων social media. Το Facebook έχει αποκτήσει πλέον, κατά μεγάλο μέρος, ειδησεογραφικό χαρακτήρα. Οι ειδήσεις κοινοποιούνται ή δημοσιεύονται σε αυτό. Έτσι έχει ξεφύγει από την ιδέα της διαδικτυακής παρέας.

Όταν το βαρεθεί, λοιπόν, ο χρήστης είτε το κλείνει είτε ψάχνει για κάτι άλλο. Η εναλλακτική πρόταση θα μπορούσε να είναι ένα λεύκωμα, όπως αυτά που υπήρχαν -και υπάρχουν ακόμα- στην Ελλάδα. Η διαδικτυακή εκδοχή ενός τέτοιου λευκώματος είναι, λοιπόν, το iRemember. «Πραγματικά το λεύκωμα ήταν κάτι διαφορετικό. Έπαιρνες ένα τετράδιο, το έδινες σε φίλους ή φίλες και έγραφαν τα συναισθήματά τους. Τώρα αυτό το πράγμα το εξελίξαμε και το φέραμε στο 2015. Παλιά κόβαμε από εφημερίδες ή περιοδικά εικόνες και τις κολλούσαμε πάνω στο λεύκωμα. Τώρα απλά μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία ή βίντεο, αντί να γράφεις στιχάκια να ανεβάσεις ολόκληρο το βίντεο με τα στιχάκια», επισημαίναι ο κ. Βλασσόπουλος.

 

 

«Θέλουμε τα social media όπως είναι πραγματικά, δηλαδή η παρέα σου»!

Το iRemember είναι νοσταλγικό, παραπέμποντας σε σχήματα και χρώματα από περασμένες δεκαετίες. Αποσκοπεί στο να διασκεδάσει τους χρήστες του, να προσελκύσει τις παρέες τους και να προωθήσει την έννοια της ανταποδοτικότητας. Το χρώμα του διαδικτυακού λευκώματος θυμίζει Ελλάδα, όπως και τα κουμπιά είναι στα Ελληνικά. Στο μέλλον θα αποκτήσει, ωστόσο, μια ξενόγλωσση έκδοση. Ο κόσμος έχει αρχίσει ήδη να το αγαπά.

Ο στόχος των συντελεστών είναι να ακολουθήσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος τη διαδικτυακή παρέα του iRemember, ώστε αυτό να κατακτήσει την πρωτιά στον τομέα της κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα. Τούτο θα δώσει την απαραίτητη ώθηση ώστε σε μια τριετία να παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.

«Ποτέ κάποιος μόνος του δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο. Πρέπει να υπάρχει μια ομάδα από πίσω».

Η ομάδα του iRemember αριθμεί δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται προγραμματιστές, γραφίστες, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του εμπορικού τμήματος που αναλαμβάνουν τις επαφές με εταιρείες. Όλοι μαζί κατάφεραν να «χτίσουν» ένα φιλόδοξο κοινωνικό δίκτυο, δουλεύοντας εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Δεν σταματάνε ποτέ, προκειμένου να πετύχουν ένα λειτουργικό και αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα για τους χρήστες. Τα σχέδια που συζητούν είναι πάρα πολλά. Κάποια έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και κάποια άλλα πρόκειται να αποτελέσουν μελλοντικό αντικείμενο εργασίας για την ομάδα. Τονίζει, πάντως, ο κ. Βλασσόπουλος ότι χρειάζεται να προσέχουν ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια, προκειμένου να πετύχουν ένα άρτιο αποτέλεσμα που θα δικαιώσει τους κόπους τους.

«Χωρίς πάθος κάθε λογικός άνθρωπος θα τα παρατούσε»!

Ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται πάθος, όρεξη για δουλειά και τεχνογνωσία. Ενδεικτικό είναι ότι από την πρώτη ημέρα που δημοσιεύτηκε η ιστοσελίδα ξεκίνησαν οι επιθέσεις χάκερ, οι οποίες εξακολουθούν να είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Εκτός αυτού, η απαιτητική φύση της διαδικτυακής εργασίας αναγκάζει τους συντελεστές του iRemember να βρίσκονται «επί το έργον» συνεχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και στις αργίες.

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζει μια startup επιχείρηση δεν περιορίζονται όμως στις εξ αντικειμένου δυσκολίες. Το κράτος δεν έχει τις υποδομές να στηρίξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις, οπότε ο επιχειρηματίας πρέπει να προχωρήσει αποκλειστικά με τα μέσα που ο ίδιος διαθέτει. Η γραφειοκρατία αποτελεί ασφαλώς τροχοπέδη για την επιχειρηματική ανάπτυξη, αν και –όπως παραδέχεται ο κ. Βλασσόπουλος- έχουν ξεκινήσει κάποια δειλά βήματα προς το καλύτερο.

 «Είναι καλυμμένος και ο τελευταίος χρήστης».

Επειδή τον τελευταίο καιρό έχει πάρει μεγάλη έκταση η συζήτηση για τα προσωπικά δεδομένα και γενικότερα για τα δικαιώματα των χρηστών του διαδικτύου, απευθύναμε σχετική ερώτηση στον κ. Βλασσόπουλο. Η απάντησή του ήταν απολύτως σαφής. Το κοινωνικό δίκτυο που διευθύνει έχει δεκατέσσερις σελίδες με όρους χρήσης, ακολουθώντας κατά γράμμα την αυστηρή ελληνική νομοθεσία, ενώ το θέμα των προσωπικών δεδομένων αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης.

 

 

 

«Εμείς μιλάμε με τον κόσμο».

Η προώθηση του iRemember γίνεται, σε πρώτη φάση, από στόμα σε στόμα. Ο κόσμος μπορεί να μπει δωρεάν, να το δει και αν του αρέσει να μείνει. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του, άλλωστε, συνεχώς αυξάνονται. Εντούτοις, η ουσιαστικότερη διαφήμιση μιας ιστοσελίδας γίνεται εντός διαδικτύου και δευτερευόντως εκτός αυτού (ραδιόφωνο, τηλεόραση, αφίσες κ.α.). Σε κάθε περίπτωση, ο σημαντικός παράγοντας για την αναγνωρισιμότητα είναι το έργο που το κάθε μέσο προσφέρει στο κοινό.

Έχει διαβαστεί 714 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Μάρτιος 2015 10:51
jobigator

Ο jobigator είναι ο διαχειριστής αυτής της ιστοσελίδας

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/jobigatorgr

Προσθηκη νεου σχολιου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Newsletter

Μείνετε πάντα ενήμεροι στις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(επικοινωνία σχετικά με διαφήμιση)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα iRemember: Η Ελληνική παρέα των social media