Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα Η Αξία της Πρακτικής Άσκησης - Συμπεράσματα από την Ημερίδα του ΕΜΠ

Η Αξία της Πρακτικής Άσκησης - Συμπεράσματα από την Ημερίδα του ΕΜΠ

30 Απρίλιος 2015 Από ΑΡΘΡΑ Προσθήκη σχολίου
Βαθμολόγησε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο θεσμός της Πρακτικής Άσκησης έχει παγιωθεί σε πολλά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές τους να δοκιμάσουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις τους. Όντας, μάλιστα, ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ιδρυμάτων και της αγοράς εργασίας, λειτουργεί ως αφετηρία για την απόκτηση προϋπηρεσίας. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προσέγγισε το θέμα της Πρακτικής Άσκησης διοργανώνοντας σχετική ημερίδα, όπου καταγράφηκαν τα οφέλη για τους ασκούμενους και τα ιδρύματα, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμού. Πρόκειται για μια από τις λίγες φορές που βρέθηκαν μαζί καθηγητές από όλες τις σχολές του ΕΜΠ και εκπρόσωποι από έναν μεγάλο αριθμό βιομηχανιών. Τα ζητήματα που τέθηκαν αφορούν όχι μόνο την Πρακτική αλλά και γενικότερα την διαδικασία απορρόφησης των μηχανικών από την παραγωγή.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η κ. Ευαγγελία Λάμπρου, Αναπλ. Καθηγήτρια του ΕΜΠ και Ιδρυματική Υπεύθυνη για την Πρακτική Άσκηση, όρισε την Πρακτική ως «διαδικασία βιωματικής μάθησης που σκοπό έχει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με το επαγγελματικό περιβάλλον και την αγορά εργασίας». Τόνισε δε ότι συχνά λειτουργεί ως εφαλτήριο για την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών. Σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί τον πρόδρομο μιας μονιμότερης εργασιακής σχέσης και βοηθά τον φοιτητή να καθορίσει την περαιτέρω εξέλιξη των σπουδών του. Βλέποντας στην πράξη τα καθήκοντα που συνδέονται με το επάγγελμά του και τον κάθε τομέα εξειδίκευσης, μπορεί να επιλέξει πιο συνειδητά μια ορισμένη κατεύθυνση σπουδών και σταδιοδρομίας.

Η ιστορία της Πρακτικής Άσκησης στο ΕΜΠ ξεκίνησε το 1953, έτος ένταξής της στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών. Από τότε μέχρι σήμερα το Πολυτεχνείο ανέπτυξε σχέσεις τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι προσέφεραν θέσεις Πρακτικής στους τελειοφοίτους του ιδρύματος. Είναι ενδεικτικό ότι την 4ετία 2009-13 ολοκλήρωσαν την Πρακτική τους 2.049 φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι απασχολήθηκαν σε 657 φορείς υποδοχής. Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε και το πληροφοριακό σύστημα ΠΡΑΞΙΣ, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του ΕΜΠ. Χάρις το ΠΡΑΞΙΣ επιτεύχθηκε αποτελεσματικότερη διαχείριση των δεδομένων και αμεσότερη επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων της Πρακτικής Άσκησης και των φοιτητών.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι υπάρχουν θέσεις ασκουμένων κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ενθαρρύνει την κινητικότητα των φοιτητών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην ανάπτυξη της σταδιοδρομίας.

 

Η Πρακτική και η Αναγνώριση του Πτυχίου του ΕΜΠ ως Master

Στην εισήγησή της, η Καθηγήτρια και πρώην Αντιπρύτανις του ΕΜΠ κ. Αντωνία Μοροπούλου επισήμανε ότι «η Πρακτική Άσκηση δημιούργησε καινούριες δυνατότητες στα προγράμματα σπουδών και κυρίως στη διεκδίκηση της αναγνώρισης του πτυχίου του ΕΜΠ ως ισότιμου με Master». Τούτο ισχύει διότι ο ασκούμενος έχει τη δυνατότητα ανέλιξης σε υψηλότερες βαθμίδες προσόντων, ενώ ταυτόχρονα αποκτά άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Έτσι οι μηχανικοί είναι έτοιμοι, με την αποφοίτησή τους, να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, αντίθετα με άλλους επαγγελματίες, όπως οι δικηγόροι, οι οποίοι λαμβάνουν άδεια ασκήσεων επαγγέλματος κατόπιν πρακτικής που κάνουν μετά την απόκτηση πτυχίου τους.

Πρακτική Άσκηση και Αγορά Εργασίας

Οι ασκούμενοι είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των πανεπιστημίων και της αγοράς εργασίας. Μέσω της διαδικασίας της πρακτικής άσκησης η τριτοβάθμια εκπαίδευση εντοπίζει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και προσπαθεί να προσαρμόσει τα προγράμματα σπουδών. Ωστόσο, η διασύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας συναντά δυσκολίες με κυριότερη την ανεργία. Ενδεικτικό είναι ότι το ποσοστό ανεργίας των μηχανικών αγγίζει το 40-50% (στοιχεία ΤΣΜΕΔΕ – ΤΕΕ), με αυτό των νέων να ανέρχεται στο 70%. Είναι εύλογο, λοιπόν, οι μισοί απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών να αναζητούν απασχόληση στο εξωτερικό, φαινόμενο το οποίο αποκαλείται “brain drain”.

Οι ασκούμενοι αποκομίζουν, πάντως, πολλαπλά οφέλη και κυρίως αποκτούν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν σημαντικά το βιογραφικό τους. Η προϋπηρεσία που αποκτούν διαδραματίζει συχνά καθοριστικό ρόλο για την απορρόφησή τους. Εκτός τούτου, γνωρίζουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων, ώστε μπορούν να διαμορφώσουν καλύτερα το επαγγελματικό προφίλ τους και να επιλέξουν πιο ανταγωνιστικές μεταπτυχιακές σπουδές. Αντιλαμβάνονται, δηλαδή, τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της δουλειάς στους, καθώς και τα προσόντα που χρειάζεται να διαθέτουν, μέσα από την εργασία πεδίου, την εξοικείωση με τον εξοπλισμό και την κατάρτιση που ενδεχομένως παρέχεται.

Επίσης, η Πρακτική Άσκηση μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την εκπόνηση μιας διπλωματικής εργασίας ή ενός διδακτορικού πάνω στο αντικείμενο εργασίας του φοιτητή στην εταιρεία υποδοχής. Για αυτό, είναι σκόπιμο να επιλέγονται φορείς πρακτικής άσκησης οι οποίοι διαθέτουν την τεχνογνωσία και τη διάθεση να στηρίξουν την μετέπειτα έρευνα του φοιτητή.

Όσον αφορά το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης, τα βιογραφικά των ασκουμένων μπορεί να παραμείνουν στην βάση της επιχείρησης και να αξιολογηθούν, όταν προκύψει θέση εργασίας. Έτσι, φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, ενδέχεται να έχουν ένα προβάδισμα έναντι άλλων συνυποψηφίων τους. Παρότι δεν υπάρχουν συνολικά στατιστικά στοιχεία για θέσεις πρακτικής άσκησης που μετατράπηκαν σε μόνιμες προσλήψεις, η γνωριμία με έμπειρους συναδέλφους και η επαγγελματική δικτύωση προσμετρώνται πάντοτε θετικά.

Ποια Προσόντα Αξιολογούν οι Επιχειρήσεις;

Ο ασκούμενος θεωρείται μέρος του έμψυχου δυναμικού της επιχείρησης, οπότε υπόκειται σε αξιολόγηση. Πολλοί φορείς επιλέγουν, μάλιστα, τους φοιτητές που θα προσλάβουν ως ασκούμενους κατόπιν εξέτασης των βιογραφικών τους. Η στάση τους αυτή αποδεικνύει ότι το επαγγελματικό προφίλ αρχίζει να διαμορφώνεται ουσιαστικά από την έναρξη των σπουδών και όχι αργότερα.

Στις εισηγήσεις τους στην ημερίδα του ΕΜΠ, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων περιέγραψαν με σαφήνεια τα προσόντα που τους ενδιαφέρουν σε έναν υποψήφιο. Εκτός από τις βασικές τεχνικές γνώσεις, τονίστηκε η σημασία των ηγετικών ικανοτήτων, δηλαδή η ικανότητα του εργαζομένου να συντονίζει μια ομάδα υφισταμένων και να λαμβάνει πρωτοβουλίες. Επιπλέον, προσόντα θεωρούνται η αναλυτική σκέψη για τη λήψη αποφάσεων, η τόλμη, η δυνατότητα συνεργασίας στο πλαίσιο μιας ομάδας, η προσήλωση στην επίτευξη αποτελεσμάτων, ο ενθουσιασμός για τη δουλειά και βέβαια η ηθική ακεραιότητα.

Η Πρακτική Άσκηση δίνει, λοιπόν, ένα σύνολο πολύτιμων εφοδίων στους φοιτητές, ενώ συμβάλλει στη διασύνδεση των εμπλεκόμενων φορέων. Παρά τα οικονομικά ζητήματα που δυσχεραίνουν την υλοποίησή της, χρειάζεται να επεκταθεί χρονικά, ώστε να υπάρχει το περιθώριο να εγκλιματιστούν και να καταρτιστούν οι ασκούμενοι. Ο θεσμός, όπως λειτουργεί στις πολυτεχνικές σχολές, θα μπορούσε να υιοθετηθεί και από αρκετές θεωρητικές, προκειμένου να ενισχυθούν αντίστοιχα τα πτυχία τους.

Έχει διαβαστεί 1396 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2015 17:55
jobigator

Ο jobigator είναι ο διαχειριστής αυτής της ιστοσελίδας

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/jobigatorgr

Προσθηκη νεου σχολιου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Newsletter

Μείνετε πάντα ενήμεροι στις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(επικοινωνία σχετικά με διαφήμιση)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα Η Αξία της Πρακτικής Άσκησης - Συμπεράσματα από την Ημερίδα του ΕΜΠ