Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα Βιογραφικό Σημείωμα: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες…

Βιογραφικό Σημείωμα: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες…

09 Ιούνιος 2015 Από ΑΡΘΡΑ Προσθήκη σχολίου
Βαθμολόγησε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολλά -ιδιαίτερα αξιόλογα- βιογραφικά δεν στέλνουν τον κάτοχό τους ενώπιον των υπευθύνων HR μιας εταιρείας για την πολυπόθητη συνέντευξη. Φαινομενικά αντιφατικό αποτέλεσμα, το οποίο οφείλεται όμως σε πολύ συγκεκριμένους λόγους, όχι ευρύτερα γνωστούς...

Μια πρώτη αδυναμία δεν αφορά το CV καθαυτό αλλά τη συνοδευτική ή διαβιβαστική επιστολή. Σε αυτήν ο υποψήφιος δεν αναγράφει τον τίτλο (λεκτικό) ή τον κωδικό της θέσης για την οποία ενδιαφέρεται! Αυτή είναι μια πληροφορία που υπάρχει στις περισσότερες αγγελίες που δημοσιεύονται στον τύπο ή στις ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας. Οι υπεύθυνοι προσωπικού της εταιρείας – παραλήπτη δεν έχουν ούτε τον χρόνο -ούτε την υποχρέωση- να ψάξουν τη θέση που διεκδικεί ο αποστολέας του CV. Άρα αυτό πιθανώς να αποθηκεύεται σε μια βάση δεδομένων για μελλοντική ανασκόπηση.

Επίσης, πολλά λάθη έχουν ως αφετηρία την κακή ανάγνωση της αγγελίας. Έτσι, παρατηρείται συχνά το βιογραφικό αφενός να μην αποστέλλεται στον αναφερόμενο εργοδότη / εταιρεία αλλά στην ιστοσελίδα που δημοσιεύει την αγγελία αυτού και αφετέρου να μην σχετίζεται με τη θέση. Το τελευταίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι άκαρπη η υποβολή CV, αν τα προσόντα του υποψηφίου δεν αντιστοιχούν σε αυτά που ζητά ο εργοδότης ούτε κατ’ ελάχιστον.

Σημαντικές λεπτομέρειες που κρίνουν την τύχη του βιογραφικού σχετίζονται και με τη οργάνωση και σύνταξη του περιεχομένου του. Πολλές από αυτές δεν είναι ευρύτερα γνωστές και αξίζει να επισημανθούν.

Αυτό ήταν το αντικείμενο της ομιλίας του Δρ. Μάριου Λεονάρδου, Επιτελικού Διευθυντή της ΔΕΗ Α.Ε. στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο JobiGator.gr με τίτλο «Αναζητώντας Επάγγελμα & Προοπτικές Απασχόλησης», από όπου και το απόσπασμα:

Έχει διαβαστεί 665 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιούνιος 2015 16:16
jobigator

Ο jobigator είναι ο διαχειριστής αυτής της ιστοσελίδας

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/jobigatorgr

Προσθηκη νεου σχολιου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Newsletter

Μείνετε πάντα ενήμεροι στις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(επικοινωνία σχετικά με διαφήμιση)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα Βιογραφικό Σημείωμα: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες…