Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα Συμβουλές για Επιτυχημένες Σπουδές στις ΗΠΑ

Συμβουλές για Επιτυχημένες Σπουδές στις ΗΠΑ

24 Σεπτέμβριος 2015 Από ΑΡΘΡΑ Προσθήκη σχολίου
Βαθμολόγησε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η επιλογή προγράμματος σπουδών για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς υποψήφιους φοιτητές κάθε χρόνο. Καθώς η περίοδος των αιτήσεων έχει ήδη ανοίξει για τα αμερικάνικα πανεπιστήμια, σας δίνουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για την επιλογή των σπουδών που σας ταιριάζουν. Το άρθρο συνοδεύει μια πλήρης λίστα με τα τριτοβάθμια ιδρύματα ανά πολιτεία.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ενδοπανεπιστημιακή έρευνα στη σχετική σελίδα του κάθε Department (website menu > research). Ευκαιρίες για έρευνα μπορεί να βρεθούν (όχι τόσο εύκολα) και στις θέσεις εργασίας που δημοσιεύσουν τα πανεπιστήμια στις ιστοσελίδες τους (website menu > careers / jobs). Μια συστηματική αναζήτηση, πάντως, προϋποθέτει και την επίσκεψη στις ιστοσελίδες ινστιτούτων και φορέων που ενδεχομένως παραπέμπονται με links από τα Departments.

Για την επιλογή πανεπιστημίου θα πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο το ranking όσο και η αφοσίωση του εκπαιδευτικού προσωπικού στην πρόοδο των σπουδαστών. Σε πολλά διάσημα ιδρύματα οι καθηγητές έχουν ελάχιστο χρόνο να αφιερώσουν σε συναντήσεις με τα παιδιά, ώστε να τα συμβουλέψουν και να τα κατευθύνουν. Έτσι πολλά dissertations και PhDs βρίσκονται «στον αυτόματο»! Για να προλάβετε τέτοιες καταστάσεις μπορείτε να ρωτήσετε το τμήμα ή –καλύτερα- τον head of department αν προβλέπονται τακτικές συναντήσεις εκτός τάξης μεταξύ φοιτητών και καθηγητών. Το ύφος της απάντησης καθώς και ο χρόνος ανταπόκρισης είναι ενδεικτικός.

Με αρκετά υψηλά δίδακτρα, σε σχέση με την Ευρώπη, στην Αμερική είναι συχνά απαραίτητη η λήψη υποτροφίας. Υπάρχουν πολλά ιδρύματα που στηρίζουν οικονομικά τους φοιτητές, γεγονός το οποίο αποδεικνύει το ενδιαφέρον για τους νέους επιστήμονες αλλά και το μέγεθος της αγοράς. Μην διστάσετε να στείλετε mail στους παράγοντες των πανεπιστημίων και να τους ζητήσετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με πηγές υποτροφιών, διότι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να σας καθοδηγήσουν τελικά και οι μόνοι που γνωρίζουν πραγματικά τις σχέσεις του ιδρύματός τους με πηγές χρηματοδότησης. Άλλωστε, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού το διδακτικό προσωπικό απαντά, κατά κανόνα, αμέσως στα mail, ασχέτως αν σας γνωρίζουν!

Τέλος, για την μετέπειτα επαγγελματική πορεία θα χρειαστούν δημοσιεύσεις και, αν είναι δυνατόν, πρακτική άσκηση (internship / traineeship) επιπλέον της προσφερόμενης από το πρόγραμμα σπουδών για απόκτηση προϋπηρεσίας. Ο ευκολότερος τρόπος να λάβει κάποιος working visa στις ΗΠΑ είναι να τελειώσει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκεί και έπειτα να ασχοληθεί με την έρευνα. Σε άλλους επαγγελματικούς τομείς δύσκολα δίνουν visa σε μη Αμερικάνους πολίτες, καθώς η διαδικασία έκδοσής της είναι ακριβή και ο εργοδότης πρέπει να αποδείξει ότι ο υποψήφιος εργαζόμενος έχει κάποιου είδους ειδίκευση που δεν απαντάται στην Αμερική.

Αλφαβητικό Ευρετήριο Αμερικάνικων Πανεπιστημίων

(Μπορείτε να το "κατεβάσετε" από το link που βρίσκεται κάτω από το άρθρο)

 

 

Έχει διαβαστεί 827 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2015 14:50
jobigator

Ο jobigator είναι ο διαχειριστής αυτής της ιστοσελίδας

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/jobigatorgr

Προσθηκη νεου σχολιου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Newsletter

Μείνετε πάντα ενήμεροι στις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(επικοινωνία σχετικά με διαφήμιση)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα Συμβουλές για Επιτυχημένες Σπουδές στις ΗΠΑ