Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δεκέμβριος 2014
jobigator: Παρατηρητήριο της Αγοράς Εργασίας - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δεκέμβριος 2014
22 Δεκέμβριος 2014 ΑΡΘΡΑ

Στο παρακάτω άρθρο παρουσιάζονται στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν μετρήσιμα μεγέθη σχετικά με την ποιότητα ζωής σε 30 χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτά μετράται ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών από τη χώρα τους (από το 1 ως το 10) σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η το κόστος διαβίωσης, η ασφάλιση, η παιδεία ή ο ελεύθερος χρόνος. Έτσι καθορίζεται στατιστικά το ποσοστό ευτυχίας του κάθε λαού.

19 Δεκέμβριος 2014 ΑΡΘΡΑ

Η σύσταση επιχείρησης είναι μια σύνθετη διαδικασία που στηρίζεται αρχικά στον εντοπισμό του πιο πρόσφορου και οικείου οικονομικού περιβάλλοντος. Για τη διευκόλυνση των νέων επιχειρηματιών η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει ένα πλήθος στοιχείων αναφορικά με τις οικονομίες των κρατών μελών, καθώς και ένα συγκριτικό πίνακα που αποτυπώνει τον χρόνο και το κόστος ίδρυσης επιχείρησης σε καθένα κράτος.

15 Δεκέμβριος 2014 ΑΡΘΡΑ

Ο Καναδάς είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, που προσφέρει όχι μόνο όμορφο τοπίο, αλλά και ποιότητα ζωής και σταθερότητα. Είναι, επίσης, μεταξύ των οκτώ χωρών με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μεταλλευτική βιομηχανία διαδραματίζει ένα ζωτικό ρόλο στην οικονομία του Καναδά και δημιουργεί θέσεις απασχόλησης για πολλά άτομα που αναζητούν εργασία. Σε παγκόσμιο επίπεδο ο Καναδάς είναι μία από τις κορυφαίες χώρες εξόρυξης. Εξαιτίας αυτού υπήρξε μια δραματική αύξηση του αριθμού των Καναδών που απασχολείται στην μεταλλευτική βιομηχανία.

04 Δεκέμβριος 2014 ΑΡΘΡΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της επαγγελματικής κινητικότητας, έχει καταρτίσει το πρόγραμμα EURES. Μέσω αυτού υπήκοοι της ΕΕ από 18-30 ετών μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας, πρακτικής άσκησης ή μαθητείας σε κάποιο κράτος-μέλος εκτός της χώρας κατοικίας τους.

04 Δεκέμβριος 2014 ΑΡΘΡΑ

Ακόμα και ικανοί υποψήφιοι για μια θέση εργασίας υπονομεύουν ασυναίσθητα τον εαυτό τους. Με βάση τα πιο κοινά αλλά μοιραία λάθη στη σύνταξη ενός curriculum vitae, συνάχθηκαν οι παρακάτω συμβουλές. 

Newsletter

Μείνετε πάντα ενήμεροι στις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(επικοινωνία σχετικά με διαφήμιση)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δεκέμβριος 2014