Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάιος 2015
jobigator: Παρατηρητήριο της Αγοράς Εργασίας - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάιος 2015
28 Μάιος 2015 ΑΡΘΡΑ

Το INNOVATHENS, ο κόμβος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων συμπλήρωσε την 1η Μαΐου μόλις τον πρώτο χρόνο ζωής! Ωστόσο, έχει γίνει ήδη σημείο αναφοράς της πόλης. Κατόρθωσε όχι μόνο να προσελκύσει συνδέσμους και επιχειρήσεις που ασχολούνται με την καινοτομία αλλά και να διεξάγει πάνω από 120 εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, ανοίγοντας τις πύλες της Τεχνόπολης στο Γκάζι σε χιλιάδες επισκέπτες. Συναντήσαμε τον κύριο Αντώνη Οικονόμου, Διευθυντή του INNOVATHENS, για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τις προοπτικές της καινοτομικής επιχειρηματικότητας και τη στήριξη που παρέχεται σε αυτήν μέσω του κόμβου.

28 Μάιος 2015 ΑΡΘΡΑ
  • Στο 59% καταγράφεται η δυσκολία των εργοδοτών στην Ελλάδα να βρουν κατάλληλο προσωπικό καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μετακίνηση δεκατριών θέσεων συγκριτικά με την περυσινή 19η θέση της χώρας μας παγκοσμίως και 21 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (38%). 
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό δυσκολίας κάλυψης θέσεων εργασίας που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα τα τελευταία 8 έτη Επαγγελματίες Πωλητές: οι θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης στην Ελλάδα για 7η συνεχόμενη χρονιά.
  • Ανήσυχο το 64% των εργοδοτών για τον αντίκτυπο των θέσεων που παραμένουν κενές.
  • Δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης η έλλειψη δεξιοτήτων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.
21 Μάιος 2015 ΑΡΘΡΑ

Δύο από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που αξιολογεί η αγορά εργασίας είναι τα ηγετικά προσόντα και η διάθεση συνεργασίας των μελλοντικών εργαζομένων. Πώς μπορεί, όμως, ο νέος να τα αποκτήσει και να τα αποδείξει στο βιογραφικό του; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα αναζητήσαμε μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον JobiGator.gr η κ. Χριστίνα Πινζάρη, Marketing & Public Relations Director της AIESEC. Μας μίλησε για τα προγράμματα, τη λειτουργία του κορυφαίου φοιτητικού οργανισμού, καθώς και για τα οφέλη των μελών του. Επίσης, μέσα από τη συνομιλία μας, προβάλλεται ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: «Να μην πτοούμαστε από όσα μας λένε, γιατί το μέλλον θα είναι όπως εμείς θα το καθορίσουμε». 

Newsletter

Μείνετε πάντα ενήμεροι στις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(επικοινωνία σχετικά με διαφήμιση)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική BLOG Άρθρα Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάιος 2015